KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Przedmiot działalności i kompetencje

Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach jest samorządową instytucją kultury. Został powołany w celu rozwoju i kształtowania potrzeb i aspiracji kulturowych, drogą poszerzonego i aktywnego uczestnictwa w kulturze mieszkańców miasta i gminy Koluszki oraz upowszechniania kultury lokalnej w kraju  i za granicą. Organizatorem dla Ośrodka jest Gmina Koluszki. Miejski Ośrodek Kultury posiada osobowość prawną z chwilą wpisu do Rejestru Instytucji Kultury prowadzonego przez Organizatora.

MOK prowadzi swoją działalność na terenie miasta i gminy Koluszki, a w szczególności:

  1. w siedzibie MOK - ul.3 Maja 2,
  2. w sali kinowej Kina Odeon 3D – ul. 3 Maja 2
  3. w sali widowiskowej - ul. 11 Listopada 65

Do zadań Ośrodka należy między innymi: edukacja kulturalna i wychowanie przez sztukę; gromadzenie, dokumentowanie, tworzenie, ochrona i udostępnianie dóbr kultury; tworzenie warunków dla rozwoju amatorskiego ruchu artystycznego; tworzenie warunków do rozwoju folkloru, rękodzieła ludowego i artystycznego; organizowanie imprez o zasięgu lokalnym i ponadlokalnym. Przy Miejskim Ośrodku Kultury działają sekcje zainteresowań dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Ośrodek jest organizatorem wypoczynku zimowego oraz letniego dla dzieci.

Szczegółowe cele i zadania MOK określa Statut jednostki.

Podmiot udostępniający informację:
Miejski Ośrodek Kultury w Koluszkach
data: 20-02-2018
wytworzył: Marcin Francikowski
data: 20-02-2018
data: 20-02-2018
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 04-01-2018 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 198